Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednička odluka

Francuska i Njemačka usklađivati će poreze za primjer Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka i Francuska obećale su u petak da će početi usklađivati svoje poreze za primjer Europi kako izbjeći buduće krize, a odbacili su prijedloge da se izdaju zajedničke obveznice eurozone i poveća sadašnji krizni fond.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy nakon kratka sastanka u Freiburgu na njemačkoj granici s Francuskom rekli su da moraju dati primjer zemljama eura čvršćim poreznim usklađivanjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoellick i Juncker o grčkom referendumu Sarkozy i Merkel u srijedu se sastaju s Papandreuom Slika nije dostupna Ne žele Sarkozya Francuzi bi radije da ih iz krize izvlači Merkel

>> Merkel: Ne smijemo živjeti na račun budućih generacija

>> 'Euro će trajati dok to Njemačka bude htjela'

'Dogovorili smo se o usklađivanju njemačkih i francuskih poreznih politika, a zahvaljujem njemačkoj kancelarki na toj prilici. Jako je važno moći reći našim partnerima: mi smo u eurozoni, moramo se uskladiti kako bismo obranili euro', rekao je Sarkozy na zajedničkoj konferenciji za novinare s Angelom Merkel.

'Trebamo dati primjer glede konkurentnosti i koliko daleko možemo ići od same proračunske politike', rekla je Merkel.

Oboje čelnika odbacili su prijedlog zajedničkih obveznica eurozone, koje zagovara luksemburški premijer i čelnik skupine zemalja eurozone Jean-Claude Juncker uz talijansku potporu.

Merkel i Sarkozy su također odbacili mogućnost povećanja stabilizacijskog fonda eurozone (EFSF), vrijedna 750 milijarda eura. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene