Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviralnija stvar

FOTO Snimku kineskog predsjednika svi komentiraju! Pogledajte zašto...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska javnost imala je rijetku čast vidjeti novogodišnje obraćanje njihovog predsjednika Xi Jinpinga iz predsjedničkog ureda.

Unutrašnjost Zhongnanhaija, ograđenog kompleksa u Pekingu u kojem obitava čitav kineski državni vrh, nešto je što građani Kine mogu vidjeti u iznimno rijetkim prilikama. Novogodišnje televizijsko obraćanje njihovog predsjednika Xi Jinpinga iz svojeg ureda, koje je prenosila CCTV televizija, stoga je s pravom zaokupilo pažnju velikog dijela kineske javnosti, prenosi Business Insider.

Pročitajte i ovo Joe Biden i Xi Jinping Razmijenio novogodišnje čestitke Xi razmijenio čestitke s Bidenom: "Voljan sam surađivati radi promicanja svjetskog mira i razvoja" Xi Jinping Gomilanje oružja Pentagon upozorava: "Kina drastično povećava nuklearni arsenal"

VIDEO Evo zašto su se u ČUDU fotografirali s predsjednikom

Korisnici društvene mreže Weibo komentirali su sve, a ponajviše fotografije njegove obitelji u pozadini, uključujući i onu njegovog oca Xi Zhongxuna, koji je bio u nemilosti Mao Zedonga te procesuiran tijekom kulturne revolucije u Kini.

Osim obiteljskih fotografija, Xi Jinping je okružen telefonima i blokom za bilješke na stolu. Baš kao i radni stol američkog predsjednika Baracka Obame, niti stol kineskog predsjednika Xi Jinpinga nema računalo.

Xi Jinping je u kratko vrijeme koliko je na vlasti, napravio prve korake u rušenju barijera između institucije predsjednika i građana Kine. Napravio je korisnički račun na Instagramu, vozao se taksijem te jeo u običnom restoranu u Pekingu, gdje su se ljudi fotografirali pored njega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene