Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasne za turiste

FOTO: Karta možda i najopasnijih država na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nedavni napadi u Brazilu i Indiji su pokrenuli pitanje sigurnosi u tim zemljama. Objavljen je i popis zemalja koje bi turisti trebali zaobilaziti.

Prošlog je mjeseca jedna Švicarka brutalno silovana u Indiji. Žrtva se navečer sa suprugom vozila biciklom u državi Madhya Pradeshu kada ih je napala skupina od sedam do osam muškaraca koji su svezali supruga i silovali ženu u njegovoj nazočnosti, nakon čega su im ukrali 10.000 rupija.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!"

>> U Indiji zbog nasilja sve manje turista: Strankinja 35 posto manje

>>
Kobno kampiranje švicarskih turista: Ženu silovali, muža pretukli

U Brazilu se, također, dogdilo silovanje- američku turistkinju su silovala tri muškarca u blizini ljetovališta kod Copacabane.

Upravo su zbog ovakvih slučajeva mnoge države objavile upozorenja za turiste koje odlaze u strane države, piše BNN. CBC je napravio kartu opasnosti na temelju podataka kanadskog ministarstva vanjskih poslova.

Neke od zemalja u 'crvenoj zoni' koje bi turisti, prema ovim upozorenjima, trebali izbjegavati su Irak, Iran, Afganistan, Sudan, Mali, Sjeverna Korea i druge.

Hrvatska se nalazi u 'zelenoj zoni', a to znači da su potrebne normalne mjere opreza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene