Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Florence Hartmann optužena za nepoštivanje suda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspravno vijeće Međunarodnog suda u Haagu danas je izdalo nalog umjesto optužnice protiv Florence Hartmann po dvije točke za nepoštivanje Međunarodnog suda.

Nalogom se Hartmannova, bivša glasnogovornica tužitelja Međunarodnog suda, obavezuje da se pojavi na sudu 15. rujna 2008. godine u 15:00 sati.

Pročitajte i ovo Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku Slika nije dostupna Traži odgodu plaćanja kazne Hartmann najavila žalbu na presudu za nepoštivanje ICTY-ja

Raspravno vijeće "nalaže kazneno gonjenje Florence Hartmann . zbog svjesnog i namjernog objavljivanja informacija čime se svjesno oglušila o nalog jednog sudskog vijeća", stoji u priopćenju Haškog suda. 

U nalogu se navodi da je Hartmannova navodno autor teksta objavljenog 2007. i 2008. godine u kojem su objavljene informacije u vezi s poverljivim odlukama Žalbenog vijeća Međunarodnog suda u predmetu protiv Slobodana Miloševića.

U nalogu se navodi da je, "Florence Hartmann znala da su te informacije povjerljive u trenutku kada su objavljene, da je naloženo da se odluke iz kojih su ove informacije potekle zavedu kao povjerljive i da objavljivanjem ovih informacija otkriva povjerljive informacije javnosti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene