Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni napad

FOTO Filipini: Vojska baca bombe na MILF, izbjeglo 70.000 stanovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinska vojska napala je muslimanske separatističke pobunjenike MILF koji posljednjih tjedan dana ugrožavaju Zamboangu, grad s milijun stanovnika.

Vojska na Filipinima u ponedjeljak je pokrenula zračne napade na muslimanske separatističke pobunjenike koji posljednjih tjedan dana ugrožavaju Zamboangu, veliki grad na jugu Filipina, objavile su mjesne vlasti.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

>> Filipini: Kineska vojna nazočnost u Južnokineskom moru je prijetnja miru

'Traju ciljani napadi vojnog zrakoplovstva Filipina', navele su vlasti Zamboange, lučkog grada s milijun stanovnika do kojeg su stigli pobunjenici prije tjedan dana kako bi proglasili neovisnost tog područja.

Vojska navodi da se stotinjak pobunjenika Islamske fronte oslobođenja Moro (MILF) još nalazi u dva mjesta pokraj Zamboange. Borci MILF-a, njih oko 200, upali su u Zamboangu prije tjedan dana i oteli više desetaka talaca koji su im služili kao ljudski štit.

Vojska je mobilizirala 3.000 vojnika i ubila 51 pobunjenika. Poginulo je i šest vojnika, jedan policajac i četiri civila. Blizu 70.000 stanovnika je izbjeglo iz grada.

MILF, koji vodi Nur Misuari, bivši sveučilišni profesor, smatra da je marginaliziran u pregovorima vlade i separatističkih skupina o osnivanju autonomne regije na jugu Filipina, koja je većinski muslimanska u najvećoj katoličkoj zemlji Azije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene