Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledao dvije izložbe

Fidel Castro se nakon 9 mjeseci pojavio u javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kubanski revolucionarni vođa Fidel Castro (87) koji se 2006. povukao s vlasti, pojavio se u javnosti u srijedu prvi puta nakon devet mjeseci na otvaranju jedne galerije.

Castro je nazočio otvaranju umjetničke radionice Romeriloo slikara Kcho, prenosi službeni dnevni list Granma, dok je službena stranica Cubadebate objavila fotografiju Fidela Castra dok razgovara sa slikarom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Test uoči lipnja" Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo... Slika nije dostupna Spontani susret? Fidel Castro u javnosti PRVI PUT nakon 15 mjeseci

I televizijske vijesti sredinom dana prikazale su snimke bez tona Fidela Castra dok razgovara sa slikarom Alexisom Leyvaom, poznatim kao Kcho.

Kubanski mediji navode da se otvaranje galerije u četvrti Romerillo u blizini kuće bivšeg kubanskog predsjednika poklapa s 55. obljetnicom stupanja na vlast Fidela Castra 8. siječnja 1959.

'Nisam ni sanjao da ću doživjeti ovoliku starost'

Fidel je pogledao dvije izložbe, jednu slavnog kubanskog slikara Wilfreda Lama (1902.-1982.) i drugu Kchoa i pozdravio okupljene koji su ga ganuti pozdravili pljeskom.

Posljednji puta se Fidel Castro pojavio u javnosti u travnju 2013. na inauguraciji škole u svojoj četvrti u zapadnom dijelu grada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene