Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FAO od Kine traži svaku informaciju o melaminu u hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizacija UN-a za prehranu i poljoprivredu FAO pozvala je Kinu da prenese svaku informaciju o mogućim tragovima melamina u prehrambenim proizvodima.

Nedavno otkriće kemijske supstance u Hong Kongu u jajima proizvedenima u Kini potaknulo je strah da je prisutna u brojnim namirnicama, poput mesa ili ribe, kazao je Zhang Zhongjun, dužnosnik FAO-a u Kini. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Mahmud Abas, predsjednik Palestinske samouprave Još veća nestabilnost u regiji Palestinske vlasti "preispitat će odnos" sa SAD-om nakon veta u UN-u

>> Kina: Melamin otkriven i u jajima

>> Zbog melamina uginulo 1.500 pasa

>> Broj kineske djece bolesne zbog melamina prelazi 90.000?

Kineski ministar poljoprivrede pokrenuo je istragu radi određivanja je li melamin dodan hrani za životinje, što bi objasnilo njegovu prisutnost u prehrambenom lancu.

'No, nisu nam poznati detalji te istrage, želimo da nam smjesta prenesu rezultate svojih otkrića, kazao je on.

'Ako se pokaže da je hrana zaražena, tada mogućnost postoji da je zaražena i svinjetina, piletina, riba i stoka', dodao je on.

Četiri dojenčeta preminula su u Kini nakon što su pila mlijeko u prahu s melaminom, a više desetaka tisuća drugih oboljelo je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene