Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kina: Melamin otkriven i u jajima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo četvrtina novorođenčadi u kineskome glavnom gradu pila je mlijeko zagađeno melaminom prije nego što je povučeno iz prodaje, a tragovi melamina otkriveni su i u jajima s kineskih farmi.

Anketa u kojoj je izravno ispitano više od 307.000 pekinških obitelji s djecom mlađom od godinu dana pokazala je da je više od 75.000 djece hranjeno zagađenim mlijekom, prenosi Reuters izvješća iz kineskih državnih medija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Aflatoksin u mlijeku Slovenske farme: Kukuruz za prehranu stoke uvezli smo iz Hrvatske Slika nije dostupna Problemi na farmama Mljekari najavili burnu jesen, prosvjedi nakon sezone

Anketu je naručio pekinški ured za zdravstvo, a provedena je od 20. rujna do 24. listopada.

S druge strane, hongkonške su vlasti priopćile da su tragovi melamina pronađeni i u jajima s kineskih farmi, a prema hongonškom Centru za sigurnost hrane melamin vjerojatno potječe iz hrane koju se daje kokošima, prenosi AFP. Tragovi melamina otkriveni su i u keksima s Filipina.

>> U Njemačkoj otkrivene namirnice s melaminom

>> Tragovi melamina u kineskim bombonima

>> Kontaminirano mlijeko u Kini: Gotovo 13.000 djece hospitalizirano

Od mlijeka zatrovanog melaminom umrlo je četvero djece, a tisuće su se razboljele. Melamin je nakon toga pronađen i u drugim proizvodima što je uzrokovalo povlačenje kineskih proizvoda u cijelom svijetu.

Više od 3.000 djece i dalje se liječe u bolnicama.

Kineski dužnosnici tvrde da su svi mliječni proizvodi koji su trenutačno u prodaji sigurni i u skladu s međunarodnim standardima.

Kina je u četvrtak počela izrađivati oštriji zakon o sigurnosti hrane nakon kritika iz UN-a zbog mlake reakcije na skandal izazvan prodajom zatrovanog mlijeka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene