Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Broj kineske djece bolesne zbog melamina prelazi 90.000?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj kineske djece bolesne od posljedica konzumiranja kontaminirane formule mlijeka u prahu, mogao bi iznositi i više od 90.000 otkad je kinesko Ministarstvo zdravstva objavilo zadnje podatke o tom slučaju, izvijestili su lokalni mediji.

Peking se bori s posljedicama zagađenja mlijeka i nekih mliječnih proizvoda toksičnim melaminom. Do sada su od posljedica konzumiranja takve vrste mlijeka umrle četiri bebe, a razboljelo se nekoliko tisuća dojenčadi. U raznim dijelovima svijeta kineski mliječni proizvode povučeni su iz prodaje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana Slika nije dostupna U Kini zbog kontaminiranog mlijeka uhićene 22 osobe

>> Kina: Više od 5 000 inspektora krenulo u kontrolu mliječnih proizivoda

>> Melamin u 31 kineskom proizvodu na bazi mlijeka u prahu

>> Kina: Optužnice protiv osoba povezanih sa skandalom s mlijekom

>> Troje kineske djece umrlo od zaraženog mlijeka u prahu

21. rujna vlada je objavila podatak o 12.892. hospitalizirane djece, od kojih je 104 dojenčadi u teškom stanju te o oko 40.000 djece koja su također oboljela, no posljedice su kod njih nešto manje.

Međutim, lokalni mediji u Kini objavili su da je zbog posljedica kozumiranja kontaminiranog mlijeka broj sasvim male djece koja su u opasnosti porastao na gotovo 94.000, iako nitko od njih nije u teškom stanju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene