Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Evo na što je Kim Jong-un potrošio 3,5 MILIJARDI kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je vjerovati jučerašnjem izvještaju pročitanom u parlamentu Južne Koreje, od kad je u Sjevernoj Koreji na vlasti Kim Jong-un uvoz luksuznih dobara u ovu inače siromašnu zemlju gotovo 'preko noći' se udvostručio.

U 2012. godini tako je u Sjevernu Koreju uvezeno luksuzne robe u vrijednosti od 645 milijuna dolara, od čega je 37 milijuna otišlo na gadgete, a 8,2 milijuna na luksuzne satove, izvjestila je agencija Yonhap News.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un Pripravnost za rat Kim Jong Un nakon vojne vježbe neprijatelja: "Moramo brzo biti savršeno spremni za rat" Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Skupocjeni automobili, alkohol, satovi, pa i kućni ljubimci Kim Jong-unu služe kako bi podmitio sjevernokorejske moćnike. 'Ti pokloni služili su uglavnom kao pokloni za utjecajne ličnosti u sjevernokorejskom društvu kako bi se osigurala njihova lojalnost režimu', rekao je Yoon Sang-hyun u južnokorejskom parlamentu.

>>FOTO Sjeverna Koreja otvara LUKSUZNI skijaški rezort, Kim Jong Un želi skijaškog šampiona

Analitičari smatraju da Kim troši puno više od vsog oca na starije članove stranke i vojna lica kako bi stvorio svoju bazu moći preko koje bi učvrstio vlast.

Kim uz to ne štedi ni na vlastitom luksuzu. Tako je ranije ove godine najavio izgradnju luksuznog skijaškog resorta, a tijekom ljetnih mjeseci krstario je na jahti vrijednoj 7 milijuna dolara.

No, dok Kim i njegovi najbliži suradnici uživaju u životu na visokoj nozi, većina ostalih 24 milijuna stanovnika Sjeverne Koreje živi u siromaštvu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene