Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mete u Francuskoj

SNIMKA TERORISTE S EKSPLOZIVOM Spriječeno 15 terorističkih napada na Euru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Euru u Francuskoj terorist uhićen u Ukrajini planirao je počiniti 15 napada.

Ukrajinska služba državne sigurnosti (SBU) objavila je u ponedjeljak da je francuski državljanin, uhićen krajem svibnja na ukrajinsko-poljskoj granici, planirao napade u Francuskoj uoči i za vrijeme europskog prvenstva u nogometu.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija Dobro naoružani Europski špijuni upozoravaju: Oni su nova prijetnja, imaju oružje u podzemnim bunkerima, a planiraju seriju napada koje je nemoguće predvidjeti

"SBU je uspio spriječiti seriju od 15 planiranih terorističkih napada uoči i za vrijeme Eura 2016", rekao je šef SBU-a Vasilij Gritsak, pojasnivši da je Francuz čije ime nije objavljeno uhićen 21. svibnja kada je pokušao prijeći ukrajinsko-poljsku granicu.

Dvadesetpetogodišnji muškarac uhićen je s arsenalom oružja i eksploziva u vozilu, uključivo bacače raketa i kalašnjikove.

Gritsak je rekao da je muškarac bio u kontaktu s naoružanim skupinama u Ukrajini, s ciljem kupovanja oružja i eksploziva.

Njegove mete bili su židovska i muslimanska mjesta molitve i mjesta povezana s nogometnim prvenstvom, kao i vladine zgrade, rekao je Gritsak.

Bio je gnjevan zbog politike francuske vlade oko masovne imigracije, širenja islama i globalizacije, te je govorio o planovima o nekoliko terorističkih napada, dodao je Gritsak. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene