Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi krug sankcija

Ovaj potez EU-a razbjesnit će Putina: Ostat će bez milijardi eura, čeka se odgovor Kremlja

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
EU uvodi novi krug sankcija Rusiji, a na listi su i sin Dmitrija Medvedeva te rođakinja Vladimira Putina.

Europska komisija predložila je 12. krug sankcija protiv Moskve, a ovaj put one će zahvatiti i sina bivšeg ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva te rođakinju aktualnog Vladimira Putina.

Među 47 osoba je i Anna Civileva, čelnica zaklade Branitelji domovine, koja podupire ruske vojnike koji se bore u Ukrajini. Civileva je predsjednica kompanije JSC Kolmar Group, koja je također pod sankcijama.

Vladimir Putin Ana Tsivileva (Foto: Instagram/Screenshot)

Također, na proširenoj listi za sankcije je i Ilja Medvedev, čije ime i datum rođenja odgovaraju jedinom sinu bivšeg ruskog predsjednika i bliskog suradnika Vladimira Putina. Ilja Medvedev stoji iza plasiranja orkestriranih dezinformacija i propagande o ratu u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Napad Hamasa na Izrael snimljeni i tuneli UZNEMIRUJUĆE Kamera hamasovca otkrila detalje masakra: Snimao selfi kraj vojnika kojeg je ubio, a onda je i on pao mrtav - "Ja sam otac, imam 24 godine"

Novi krug sankcija EU-a trebao bi biti odobren u prosincu, a zbog činjenice da je usmjeren i protiv osobe iz Putinove obitelji sasvim će sigurno izazvati bijes Kremlja, piše Guardian.

U okviru je novog kruga sankcija i prijedlog da se u Europskoj uniji potpuno zabrani prodaja ruskih neobrađenih dijamanata i nakita od dragog kamenja iz sibirskih rudnika. Taj bi potez EU-a mogao Rusiji izbiti oko 4,5 milijardi eura prihoda godišnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene