Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontrola proizvođača

EU još nije postigao kompromis o uredbi o organskoj hrani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri poljoprivrede zemalja članica Europske unije nisu se u ponedjeljak na redovitom sastanku u Bruxellesu uspjeli usuglasiti oko kompromisa o organskoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Još nema suglasnosti u vezi s pitanjem učestalosti kontrola proizvođača organske hrane i oko toga gdje treba povući granicu po pitanju u kojoj se mjeri mogu dopustiti štetne tvari.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko će biti novi vlasnici? Vrhunac velike bitke za Fortenovine tvrtke: Dnevnik Nove TV doznaje tko su ponuđači, u igri i dva snažna domaća igrača Ilustracija Dodatna sredstva Ozbiljno upozorenje Europske komisije: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u EU-u!

"Potreban nam je uravnotežen dogovor svih sudionika u organskoj proizvodnji hrane", rekao je povjerenik za poljoprivredu Phil Hogan.

VIDEO Što se dogodi s vašim tijelom ako samo dva tjedna jedete organsku hranu?

Komisija je predložila da se za proizvode koji sadrže količinu štetnih tvari veću od određene granice povuku certifikati o organskom proizvodu, ali o tome još nema suglasnosti među zemljama članicama.

Očekuje se da će se kompromis postići do sljedećeg sastanka ministara poljoprivrede 28. lipnja, a ako i tada ne bude dogovora moguće je da Komisija povuče svoj prijedlog. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene