Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj dokazala

VIDEO Što se dogodi s vašim tijelom ako samo dva tjedna jedete organsku hranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rijetki su oni koji paze da hrana koju unose u organizam nije tretirana pesticidima.

Hranu koju unosimo u organizam prečesto uzimamo zdravo za gotovo. Rijetki su oni koji pažljivo biraju da im sastojci koji će se naći na tanjuru nisu tretirani raznim kemikalijama.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Slika nije dostupna Provjerite Je li vam urin ikada bio plav? Doznajte što boja urina govori o vašem zdravlju!

Jedna švedska obitelj bila je podvrgnuta eksperimentu. Kazali su kako kupuju neorganske namirnice jer su jeftinije. A onda im je testiran urin.

Razina kemikalija pronađena u mokraći bila je visoka. Na dva tjedna neorgansku hranu zamijenili su organskom, a testiranje urina otkrilo je kako se razina kemikalija u njihovim tijelima značajno smanjila.

'Najveća laž u povijesti ljudskog postojanja' - Koji je pravi okus piletine?

Testove je provodio Švedski institut za istraživanje okoliša. Diskutabilno je jesu li razine pesticida pronađene u urinu štetne, ali pristup 'šutnje' koji se njeguje u javnosti o neorganskoj hrani nije zdrav.

Stoga jedan švedski lanac trgovine organskom hranom želi potaknuti razgovore o utjecaju pesticida i kombinaciji raznih kemikalija kojima se tretiraju voće, povrće i životinje, a koje na kraju završe i u našim tijelima.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene