Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekid borbe

ETA proglasila stalno i opće primirje, Madrid odbio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Baskijska oružana separatistička organizacija ETA proglasila je 'stalno' i 'opće' primirje koje će nadzirati 'međunarodna zajednica', u priopćenju objavljenu na internetskoj stranici baskijskog lista Gare.

'ETA je odlučila proglasiti stalno i opće primirje koje će moći nadzirati međunarodna zajednica', po tom priopćenju. ETA, koja je posljednji napad na španjolskom tlu izvela prije 17 mjeseci, objavila je niz priopćenja u rujnu 2010. o prekidu oružane borbe.

Pročitajte i ovo Hamas i Gaza - 3 Oglasio se i Biden Hamas spreman na primirje, ali Izrael baš i nije: Najavljuju nastavak borbi do "potpunog uništenja terorističke skupine" Hamas Novi prijedlog Izrael bombardira, Hamas proučava prijedlog o primirju: Visoki dužnosnik otkrio detalje

U videoporuci objavljenoj 5. rujna na BBC-ju ilegalna organizacija je izjavila da 'neće izvoditi oružane napade', dodavši da je tu odluku donijela 'prije nekoliko mjeseci'. Dva tjedna poslije naoružana skupina je izjavila da je spremna na razgovor s međunarodnim posrednicima, a zatim je u razgovoru za separatističke novine Garu ustvrdila da je 'sklona' poštovati stalno primirje koje će se moći nadzirati, pa i 'više od toga'.

>> Dva člana ETA-e osuđena na po 515 godina zatvora

>> Uhićeno osam osoba bliskih s ETA-om

Madrid odbija ponudu ETA-e

Španjolska vlada nije prihvatila stalno primirje koje je proglasila ETA, baskijska separatistička organizacija, javljaju agencije. ETA-in proglas ne ide dovoljno daleko, rekao je premijerov zamjenik i ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba u kratkoj izjavi novinarima, a prenijela je agencija Reuters. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene