Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog eksplozije bombe 2008.

Dva člana ETA-e osuđena na po 515 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva člana baskijske oružane organizacije ETA-e osuđena su na po 515 godina zatvora za eksploziju kombija-bombe u svibnju 2008. u kojoj je poginuo jedan španjolski redarstvenik, doznaje se od sudskih izvora.

Dvojica optuženika Arkaitz Goikoetxea Basabe i Aitor Cotano Sinde su priznali krivnju za terorističko ubojstvo, po presudi vrhovnog suda, najvišega španjolskog kaznenog tijela.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina

U praksi su zatvorske kazne za terorizam u Španjolskoj ograničene na 40 godina.

>> ETA: Odustajemo od borbe nasiljem

Treći član ETA-e Inigo Gutierret osuđen je u istoj aferi na osam godina zatvora za suradnju s terorističkom organizacijom.

Specijalni vod ETA-e je 14. svibnja 2008. izazvao eksploziju kombija-bombe usred noći ispred vojarne civilne garde kad je poginuo jedan agent, a četiri su osobe ranjene. Tom eksplozijom organizacija je pokušala ugroziti ljude i nanijeti materijalnu štetu u vojarni u kojoj je boravilo 29 ljudi, procijenio je vrhovni sud.

Europska unija smatra ETA-u terorističkom organizacijom i drži ju odgovornom za smrt 829 ljudi u više od 40 godina nasilne borbe za neovisnost Baskije. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene