Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen vojnik

Eskalacija nasilja na istoku Ukrajine uoči razgovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eskalacija nasilja bit će dodatan pritisak na razgovorima ministara vanjskih poslova Ukrajine, Rusije, Francuske i Njemačke.

Jedan ukrajinski vojnik je ubijen, a šest je ranjeno na teritoriju pod kontrolom separatista u posljednja 24 sata, priopćila je u ponedjeljak ukrajinska vojska, optužujući proruske pobunjenike da koriste teško naoružanje koje je trebalo biti povučeno u skladu sa sporazumom o primirju.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Volodimir Zelenski Traži pozitivan stav Dok kruže glasine o Zalužnijevoj smjeni, Zelenski objavio: "Planiram veći zahvat od smjene samo jedne osobe"

Eskalacija nasilja bit će dodatan pritisak na razgovorima ministara vanjskih poslova Ukrajine, Rusije, Francuske i Njemačke, koji bi se trebali sastati danas u Berlinu kako bi razmotrili daljnju provedbu sporazuma o primirju iz Minska.

Taj sporazum, zaključen u bjeloruskoj prijestolnici sredinom veljače, tehnički je i dalje na snazi iako se dvije strane međusobno optužuju za jačanje napada u posljednjih nekoliko dana.

Ukrajina je samo poligon - ruski ciljevi nisu usmjereni samo na tu zemlju

'Pobunjenici nisu prestali pucati na ukrajinske položaje... Tijekom proteklog dana neprijatelj je koristio oružje koje je zabranjeno prema odredbama sporazuma iz Minska', rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Oleksandr Motuzjanjuk.

Separatistički dužnosnici optužili su vladine snage za kršenje primirja opetovanim ispaljivanjem tenkovskih i topničkih granata na položaje pobunjenika u posljednja 24 sata, izvijestila je novinska agencija separatista DAN.

U sukobima s ukrajinskom vojskom oko zračne luke u Donecku i istočno od luke Mariupolja ranjena su četiri separatistička borca, rekao je glasnogovornik separatista Eduard Basurin, kako je prenijela agencija dpa, pozivajući se na lokalna medijska izvješća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene