Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetost raste

Erdogan ne popušta, ali ni prosvjednici - slijedi opći štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski premijer Recep Tayip Erdogan opravdavao je pred više od 100.000 svojih pristaša uporabu sile protiv prosvjednika, koji već više od dva tjedna traže njegovu ostavku. Sindikati najavili opći štrajk.

Dva glavna turska sindikata su pozvala na opći štrajk, koji bi trebao započeti u znak prosvjeda protiv brutalne represije policije nad prosvjednicima u Istanbulu, Ankari i nekoliko gradova zemlje tijekom vikenda. Prosvjednici Erdoganu zamjeraju što potkapa laičke temelje Republike Turske.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO iz TURSKE VIDEO DOKAZ POLICIJSKE BRUTALNOSTI, dvoje prosvjednika poginulo

>>Suzavcem i vodenim topovima na prosvjednike

On je pak ponovo demonstrirao silu pred više 100.000 pristaša svoje Stranke pravde i razvoja (AKP).

'Rekao sam da smo došli od kraja. Da je postalo nepodnošljivo. Jučer je vođena operacija i Trg Taksim i park Gezi su očišćeni. To je bila moja dužnost premijera', rekao je turski premijer Recep Tayip Erdogan, što je masa popratila povicima odobravanja. Riječ je o najvećem okupljanju Erdoganovih pristaša od početka krize koja potresa Tursku.

'Nećemo taj trg prepustiti teroristima', rekao je turski čelnik.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene