Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon mjesec dana

Emirati nastavljaju udare na džihadiste IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Eskadrila zrakoplova F-16 stacionirana u Jordanu u utorak ujutro počela je izvoditi zračne udare na položaje terorističke skupine.

Ujedinjeni Arapski Emirati u utorak su nastavili sudjelovanje u zračnim udarima međunarodne koalicije na skupinu Islamsku državu (IS), nakon više od mjesec dana prekida zbog zarobljavanja jordanskog pilota u Siriji koji je poslije živ spaljen.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

Mjesec dana prije četvrte obljetnice rata u Siriji, predsjednik Bašar al Asad je rekao u razgovoru za BBC da je uglavnom obaviješten o zračnim udarima koalicije koju vode Sjedinjene Države na džihadiste IS-a u njegovoj zemlji.

Vojno zapovjedništvo UAR-a je reklo u priopćenju da je "eskadrila zrakoplova F-16 stacionirana u Jordanu u utorak ujutro počela izvoditi zračne udare na položaje terorističke skupine, da je uspješno završila akciju i vratila se u bazu bez pretrpljene štete".

Emirati su tu eskadrilu poslali u Jordan radi potpore zemljama koje graniče s Irakom i sa Sirijom u zračnim napadima na IS, ultraradikalnu skupinu odgovornu za zločine.

ISIS-ovci primili jasnu prijetnju od onih pred kojima strepi cijeli svijet!

Vojne operacije UAR-a su prekinute zbog spora s Washingtonom u vezi s financiranjem i oblikom eventualne operacije spašavanja pilota koji djeluju u sastavu koalicije.

Jačanje IS-a u Siriji tijekom 2013. zasjenilo je rat sirijskih pobunjenika i režima koji je 11. ožujka 2011. počeo narodnom pobunom što je ugušena u krvi, a zatim se prometnula u oružani sukob.

U Siriji je od 2011. poginulo više od 210.000 ljudi, a više od 10 milijuna je raseljeno, među kojima je gotovo 4 milijuna izbjeglica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene