Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za sve je kriv Bill

Pogledajte čime su vrijeđali Hillary Clinton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednici su u nedjelju bacali razne predmete na konvoj američke državne tajnice Hillary Clinton tijekom posjeta Aleksandriji na sjeveru Egipta.

Prosvjednici su skandirali ‘Monica, Monica’, aludirajući na seksualni skandal s Monicom Lewinsky koji je izbio krajem devedesetih kad je Hillarin suprug Bill Clinton bio predsjednik SAD-a.

Bacali su rajčice, cipele i boce s vodom pri dolasku konvoja pod policijskom pratnjom u konzulat SAD-a koji je Clinton posjetila povodom njegova ponovnog otvaranja. Američki dužnosnik kazao je da automobil u kojem se nalazila Clinton nije pogođen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potpisao novi zakon Privremeni egipatski predsjednik ograničio pravo na prosvjed Slika nije dostupna Prosvjedi na Tahriru Velika napetost u Egiptu: Kairo pun prosvjednika, žele srušiti vlast!

>> Egipat: Hillary Clinton potiče Mursija na dijalog s čelništvom vojske

Nije jasno tko su prosvjednici protiv Clinton, ali čini se da je prosvjed povezan sa sumnjama u Egiptu da je SAD pomogao Muslimanskom bratstvu da pobijedi na izborima u zemlji nakon svrgavanja predsjednika Hosnija Mubaraka 2011.

‘Želim biti jasna oko činjenice da SAD nije umiješan u izbor pobjednika ili gubitnika u Egiptu, kad bi i mogao, a ne može’, kazala je Clinton u govoru u konzulatu.

Clinton je iz Egipta u ponedjeljak otputovala u Izrael, u prvi posjet tom američkom savezniku na Bliskom istoku u posljednja 22 mjeseca. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene