Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevinost muslimana

Egipatski sud zbog filma blokirao YouTube na mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski sud zatražio je blokadu na mjesec dana internetskog video servisa YouTube zbog prikazivanja filma kojim se vrijeđa prorok Muhamed.

Sud je ministrima za informiranje i investicije naredio da u Egiptu blokiraju YouTube, u vlasništvu Googla, zbog emitiranja filma "Nevinost muslimana", navodi državna agencija MENA.

>>
Egipat izvodi na sud mladića optuženog za objavu 'Nevinosti muslimana'

Video snimak od 13-minuta, odnosno najava filma proizvedenog u SAD-u, izazvao je u rujnu prošle godine val protuameričkih nereda u Egiptu, Libiji i ostalim muslimanskim zemljama. Egipatski sud objavio je, bez navođenja pojedinosti, da se presuda odnosi na slučaj star nekoliko mjeseci.

YouTube je "ustrajao na objavi filma koji vrijeđa islam i proroka, ne poštuje vjerska uvjerenja milijuna Egipćana i ne obazire se na ljutnju svih muslimana", stoji u presudi. Egipatska telekomunikacijska agencija najavila je da će postupiti po odluci suda čim dobije pisani otpravak presude. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Ilustracija - 1 Afera Geodetski fakultet Ovo je sadržaj dokumenta koji USKOK traži od EPPO-a: Po njemu nema nikakvih dvojbi o nadležnosti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene