Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ismijao ga u inozemstvu'

Egipat: Uhićen tv-voditelj zbog 'uvrede' predsjedniku Mursiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski državni tužitelj naredio je uhićenje poznatog televizijskog voditelja Basema Jusufa pod optužbom da je uvrijedio islamističkog predsjednika Mohameda Mursija, što je posljednji u nizu napada na medije kritične prema vlasti.

Jusuf je optužen da je u svojoj tv-emisiji uvrijedio islam "rugajući se obredu molitve", ali i predsjednika Mursija, čiji je lik "ismijao u inozemstvu", naveli su sudski izvori, napomenuvši da je protiv tog satiričara podastrijeto nekoliko tužbi.

Pročitajte i ovo Morski pas žrtva ostala bez ruke Stravičan napad morskog psa u poznatom ljetovalištu: Prijateljice su bile u moru, a napravile su kobnu pogrešku Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika

>> Kairo: Potvrđene smrtne kazne 21 navijaču za tragediju u Port Saidu

Podnositelj jedne od tužbi zatražio je da se protiv satiričara poduzmu zakonske mjere kako bi se druge odvratilo od toga da slijede njegov primjer, rekao je jedan izvor.

Jusefova tjedna satirička emisija "Al-Bernameg", koju je napravio po uzoru na američki "Daily Show" Jona Stewarta, ismijava egipatske političare, ne štedeći ni predsjednika države ni vodstvo Muslimanske braće. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene