Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30-godišnjeg Hrvata oteli pripadnici ISIS-a

Neizvjesnost na vrhuncu: Još nema novih informacija o Tomislavu Salopeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatske snage sigurnosti započele su intenzivne napore u pronalasku Hrvata otetog u Kairu, Tomislava Salopeka, javlja egipatski medij 'Al Masry al Youm'.

17:35 - Rok od 48 sati istekao je, no još se čekaju neke službene informacije o Tomislavu Salopeku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sati prolaze... PRISTAŠE DŽIHADISTA NA FORUMU 'Što je Hrvat kriv, tražim objašnjenje?' Slika nije dostupna Otmica Hrvata Vojni analitičari: Hrvatskoj ostaje vrlo malo prostora za diplomatsko-političke manevre

17:00 - Sat koji je odbrojavao do isteka ultimatuma uklonjen je s internetske stranice arewethere.yt.

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova u koordinaciji s oružanim snagama sudjeluju u potrazi za otetim Hrvatom Tomislavom Salopoekom, objavio je Al Masry al Youm. U Egiptu se nalaze ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i Tomislavova supruga, a predsjednica Kolinda Grabar Kitarović najavila je kako će se čuti telefonski s egipatskim kolegom.

Egipatske vlasti "ubrzano rade" na lociranju hrvatskog taoca Tomislava Salopeka kojeg je oteo egipatski ogranak džihadističke skupine Islamske države (IS) i prijeti mu pogubljenjem, objavilo je u petak egipatsko ministarstvo vanjskih poslova.

Predsjednica uz Tomislavovu obitelj: Činimo sve što je u našoj moći

Istraga Egipćana je pokazala da se vjerojatno nalazi negdje na području egipatske Zapadne pustinje ili da je odveden u susjednu Libiju gdje Islamska država ima čvršće uporište. ''Ne znamo ništa o zatočenicama o kojima govori IS", rekao je neimenovani egipatski policijski izvor. "Intenzivirali smo potragu za počiniteljem i nastojimo spasiti žrtvu", dodao je.

U međuvremenu su islamisti na internetu objavili sat koji odbrojava vrijeme do likvidacije otetog 30-godišnjaka koji se u Egiptu nalazio jer je ondje radio za francusku kompaniju. Prijete da će ga, ukoliko se ne udovoljni njihov zahtjev za puštanje uhićenih mulsimanki, ubiti danas oko 17:30 sati.

OZBILJNA, DELIKATNA I MUČNA SITUACIJA Nekoliko sati za spas - što ustvari Hrvatska može učiniti za Tomislava Salopeka?

Podsjetimo, Tomislav Salopek otet je u Egiptu 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.

5. kolovoza islamisti su objavili video na kojem Tomislav čita njihovu poruku upućenu egipatskoj Vladi - oslobodite uhićene muslimanke. Zahtjev za otkupninom zatražili su od francuske kompanije za koju je radio Salopek.

Ovo je prva otmica nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene