Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditeljski apel

Otac Tomislava Salopeka: Molim vas pustite mog sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac Tomislava Salopeka u obiteljskom domu u Vrpolju apelira na otmičare da puste njegovog sina, kazavši kako je Tomislav u Egiptu boravio samo kako bi zaradio za život svojoj obitelji.

'Molim ljude koji drže mog sina da mu dopuste da se vrati obitelji, jer njegov motiv da dođe u vašu zemlju bio je isključivo zaraditi za kruh svojoj djeci. Ništa više', rekao je Zlatko Salopek francuskoj agenciji AFP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POZVALI NA CIJEPLJENJE Znanstvenici uputili dramatičan apel: "Hrvatska će zbog dezinformacija postati jedna od država svijeta koje su najteže pogođene pandemijom" Slika nije dostupna Dobro se drže Iz Istre stiže važan apel roditeljima i učiteljima: ''Takvo me ponašanje žalosti''

Dodaje kako se nada da će francuski predsjednik Francois Hollande i francuske vlasti pomoći oko njegovog puštanja na slobodu, budući da je u Egiptu Tomislav radio za francusku kompaniju.

OZBILJNA, DELIKATNA I MUČNA SITUACIJA Nekoliko sati za spas - što ustvari Hrvatska može učiniti za Tomislava Salopeka?

'Zahvaljujem Francuskoj za ono što je učinila do sada te ih molim da surađuju s egipatskim vlastima kako bi spasili mog sina', rekao je.

Podsjetimo, Tomislav Salopek otet je u Egiptu 22. srpnja ujutro na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Njegov automobil zaustavila je naoružana skupina koja je prisilila vozača da napusti vozilo, a zatim su se odvezli u nepoznatom smjeru.

5. kolovoza islamisti su objavili video na kojem Tomislav čita njihovu poruku upućenu egipatskoj Vladi - oslobodite uhićene muslimanke. Zahtjev za otkupninom zatražili su od francuske kompanije za koju je radio Salopek.

Odmah je reagiralo hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova, te se ministrica Vesna Pusić s Tomislavovom suprugom uputila u Kairu kako bi iznašli rješenje i Tomislava vratili kući. Iz MVEP-a najavljuju da će objaviti nove informacije o slučaju čim to bude moguće.

Prema riječima Ministarstva vanjskih i europskih poslova to je prva otmica nekog hrvatskog državljanina u stranoj zemlji.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene