Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čuvari ih napustili

Egipat: Članovi Hezbolaha iskoristili nerede i pobjegli iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi ćelije libanonskog Hezbolaha na izdržavanju zatvorske kazne zbog planiranja napada u Egiptu među zatvorenicima su koji su prošli vikend pobjegli iz nekoliko egipatskih zatvora.

Iskoristivši protuvladine prosvjede u Egiptu iz zatvora su uspjeli pobjeći dvadeset dvojica pripadnika ćelije Hezbollaha, pripadnici palestinskog Hamasa, Muslimanskog bratstva i velik broj drugih osuđenika. Pripadnici Hezbolaha pobjegli su iz zatvora Vadi Natruna, sjeverno od Kaira, koji su čuvari napustili.

Pročitajte i ovo Vid David Krecelj drama u Zagrebu VIDEO Ovo je Mad Max kojeg je policija u nezapamćenoj potjeri lovila po cijelom Zagrebu: Priveden je Slika nije dostupna Strašna odmazda VIDEO "Ovo znači rat": Hezbolah napao sjever Izraela, IDF odmah uzvratio raketama

>> UŽIVO: Obračun kamenjem, raste broj mrtvih

Sud u Kairu je u travnju 2009. osudio 26 osoba na petnaestogodišnju zatvorsku kaznu zbog planiranja napada na Sueski kanal i poluotok Sinaj, među kojima je i hezbolahovac Sami Šehab, koji je pobjegao u nedjelju. Četvorica su osuđena u odsutnosti.

U pismu pisanom rukom koje je primio AFP, optuženici - većina njih uhićena je između kraja 2008. i siječnja 2009. - tvrde da nikada nisu planirali napade u Egiptu. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene