Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Somnez porekao optužbe

'Dr. Frankestein' za The Times: Nisam znao otkud dolaze organi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski kirurg Yusuf Sonmez, osumnjičen da je igrao ključnu ulogu u ilegalnoj trgovini organima na Kosovu, izjavio je za poznati američki magazin kako ne zna ništa o načinu na koji su ti organi dolazili od donatora.

Sonmez je u intervjuu za londonski The Times odbacio optužbe da je u klinici Medicus vršio transplantacije bubrega, za koje su novi pacijenti plaćali i do 100 tisuća eura.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..."

>> Turska: 'Frankenstein' na slobodi do suđenja

Priznao je da je od kraja 2007. godine 10 mjeseci radio kao savjetnik i kirurg u privatnoj klinici Medicus, kod Prištine, ali je rekao kako je za to vrijeme izvršena samo jedna transplantacija te da ništa nije znao o navodnoj ilegalnoj trgovini.

Tvrdi da se nikad nije susreo s pripadnicima OVK

Sonmez je također izjavio da se nikada nije susreo s pripadnicima bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koje je izvjestitelj Vijeća Europe, švicarski senator Dick Marty, optužio da su ubijali Srbe i prodavali njihove organe.

Times piše da je doktor Sonmez u Turskoj na lošem glasu još od 1998. godine, kao i da je više puta uhićen pod sumnjom da je vršio ilegalne transplantacije. Turski mediji ga nazivaju i 'doktor Frankestein'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene