Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu jasno

ČOVJEK ZVAN TRUMP Da, on je doista postavio to pitanje - i to tri puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možda se ne bismo trebali ni čuditi budući da se radi o čovjeku koji je rekao kako vojne savjete dobiva s - televizije.

Prema riječima bivšeg američkog republikanskog kongresmena, kandidat za američkog predsjednika, Donald Trump, ima problema s razumijevanjem koncepta nuklearnog oružja i njegovog korištenja.

Pročitajte i ovo Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864.

Trump je, kaže bivši kongresmen Joe Scarborough, na jednom višesatnom sastanku na temu vanjskih poslova, u tri navrata pitao - 'Ali ako imamo nuklearno oružje, zašto ga ne koristimo?'.

Trumpova glasnogovornica je, dakako, negirala ove navode, no činjenica da je Scarborough više od desetljeća bio jedan od najvećih prijatelja Donalda Trumpa, mnogima je dovoljna da mu povjeruju.

Taj se sastanak održao prije nekoliko mjeseci, ali su mu sudionici tog sastanka, kaže Scarborough, tek nedavno rekli što je tada Trumpa najviše zanimalo.

Ovo je tek jedna u nizu Trumpovih kontroverzi vezanih za nuklearno oružje. Ranije je već rekao kako bi zemlje poput Japana, Južne Koreje i Saudijske Arabije trebale imati svoje nuklearno oružje, a nije ni odbio mogućnost slanja takvog oružja u Europu.

Kad su ga u ožujku pitali odakle dobiva savjete vezane za vojsku odgovorio je - s televizije.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene