Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump ne bira riječi

SJEVERNA KOREJA ILI SAD? 'Ona je đavao. Izbori će biti namješteni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Politička komunikacija kakvu bismo pripisali Sjevernoj Koreji, postala je svakodnevica u 'zemlji slobodnih i domovini hrabrih' i sve to zahvaljujući jednom čovjeku.

Republikanski kandidat za američkog predsjednika, Donald Trump, rekao je jučer na skupu u Ohiu da ima sve više informacija da će izbori biti namješteni.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

'Bolje da budemo oprezni 8. studenog jer izbori će biti namješteni. Nadam se da republikanci pozorno prate, inače će nam pobjeda na izborima biti oduzeta', rekao je.

Prije Ohia, na skupu u Pennsylvaniji svoju je protukandidatkinju, Hillary Clinton, nazvao đavlom osvrnuvši se na Bernieja Sandersa koji joj je odlučio pružiti podršku.

'On je potpisao ugovor s đavlom. Ona je đavao', rekao je Trump koji već dugo ne bira riječi.

Prošli tjedan su i demokrati i republikanci osudili su njegov komentar na račun roditelja američkog vojnika muslimanske vjeroispovijesti, Humayuna Khana, koji je ubijen 2004. godine u Iraku eksploziji auto bombe, a odbio je i poziv milijardera Warrena Buffeta da objavi svoje porezne kartice.

Clinton znatno vodi ispred Trumpa u prvi anketama nakon konvencija

Demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton iskoristila je tradicionalni porast potpore nakon konvencije za nominaciju i sada za 7 do 9 postotnih bodova vodi ispred protukandidata Donalda Trumpa, pokazuju dvije ankete objavljene u ponedjeljak.

Nakon republikanske konvencije održane netom prije demokratske, Trump i Clinton su bili izjednačeni u anketi. I milijarder je iskoristio malu pomoć medija koji u izvještavanju s konvencija nastoje prikazati kandidate u najboljem svjetlu.

No po anketi koju je CBS objavio u ponedjeljak, 46 posto ispitanika reklo je da će na predsjedničkim izborima 8. studenog glasovati za demokratsku kandidatkinju, a 39 posto je za republikanca.

Tako Clinton bilježi porast od 4 postotna boda zahvaljujući savršeno organiziranoj konvenciji na kojoj je uspješno svladana polemika s pristašama njezina poraženog kandidata na predizborima, senatora Vermonta Bernieja Sandersa.

Trump je pak dobio tek 2 postotna boda više, pošto je konvenciju za republikansku nominaciju obilježio manji skandal u vezi s plagijatom Trumpove supruge Melanije, ali i uvreda jednog od njegovih bivših suparnika koji mu je uskratio potporu pred milijunima tv-gledatelja.

Clinton je u još većem vodstvu po drugoj anketi koju je proveo CNN - ORC koja joj daje 52 posto, a Trumpu 43 posto. Ista anketa je odmah nakon republikanske konvencije davala milijarderu prednost od 48 posto naspram 45 posto.

Clinton, koja je među najnepopularnijim kandidatima što su ih demokrati dosad nominirali za predsjedničku utrku, uspjela je privući birače, pa 36 posto upisanih na birački popis ima o njoj pozitivno mišljenje, nakon prijašnjih 31 posto. No 50 posto i dalje ima o njoj negativno mišljenje.

Donald Trump je nešto manje popularan, s 31 posto potpore, što je na razini prije održavanja konvencije, i 52 posto negativnog mišljenja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene