Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAKVA DOBRODOŠLICA

Odgurnuo ga kao vreću! Trump na summitu NATO-a ponizio crnogorskog premijera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump potom je samodopadno popravio odijelo i približio se glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, ne mareći što je na takav način gurnuo čelnika zemlje koja je najnovija članica NATO-a.

Uoči početka današnjeg summita zemalja članica NATO-a u Bruxellesu čelnici država i vlada pozirali su za zajedničku fotografiju. Američki predsjednik Donald Trump stajao je tik do hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, no prilikom dolaska u središte grupe čelnika grubo je odgurnuo crnogorskog premijera Duška Markovića.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump Christoph Heusgen Drugo mišljenje: ''Možda će vas ovo iznenaditi, ali Donald Trump ima pravo''

Potom je samodopadno popravio odijelo i približio se glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu, ne mareći što je na takav način gurnuo čelnika zemlje koja je najnovija članica NATO-a. Video ovog incidenta, još jednog u nizu Trumpovih gafova, vrlo je brzo postao viralan.

Na samom sastanku Trump je poručio kako se NATO mora usredotočiti na terorizam, imigracije te prijetnje Rusije te pozvao saveznike da povećaju izdvajanja za obranu. "Bio sam vrlo izravan s glavnim tajnikom NATO-a i s članicama Saveza, kada sam im rekao da moraju napokon platiti svoj udio i poštovati svoje financijske obveze - 23 od 28 članica još uvijek ne plaća ono što bi trebali plaćati", rekao je Trump, dodajući da to nije pošteno prema američkim poreznim obveznicima.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene