Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TELEFONSKI RAZGOVOR

O NATO-u I TERORIZMU Donald Trump i Angela Merkel složili se o financiranju Sjevernoatlantskog saveza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Predsjednik i kancelarka suglasni su u priznanju temeljne važnosti NATO-a u okviru šireg transatlantskog odnosa i njegovoj ulozi u osiguranju mira i stabilnosti naše zajednice Sjevernog Atlantika", navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Njemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Trump suglasili su se o važnosti NATO-a i potrebi da sve članice plaćaju pošteno svoj financijski udio za zajedničku sigurnosti, priopćeno je u subotu nakon telefonskog razgovora dvoje lidera.

Pročitajte i ovo Donald Trump On poriče krivnju Počinje suđenje Donaldu Trumpu zbog novca koji je dao pornoglumici: Navodno joj za šutnju platio 130.000 dolara Mark Rutte Jasna poruka Glavni kandidat za novog tajnika NATO-a: "Prestanimo cviliti i zanovijetati"

Trump i Merkel razgovarali su o pitanjima Bliskog istoka, Sjeverne Afrike, o vezama s Rusijom i sukobu u istočnoj Ukrajini, kazao je glasnogovornik njemačke vlade u priopćenju koje su odobrile obje zemlje, prenosi Reuters.

"Predsjednik i kancelarka suglasni su u priznanju temeljne važnosti NATO-a u okviru šireg transatlantskog odnosa i njegovoj ulozi u osiguranju mira i stabilnosti naše zajednice Sjevernog Atlantika", navodi se u priopćenju Bijele kuće, prema agenciji AFP.

U tekstu se ističe da će Trump u srpnju sudjelovati na summitu skupine G20 u Hamburgu te da se nada "uskoro ugostiti kancelarku u Washingtonu". Merkel i Trump dogovorili su se jačati suradnju u borbi protiv terorizma. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene