Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dobila otkaz jer je bila ljubazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
60- godišnja žena, otpuštena je nakon 23 godine rada, jer je bila ljubazna prema kupcu - ona je, naime, klijentici dala uvenulo cvijeće besplatno.

60- godišnjoj Mary Whitner, koja je radila u prodavaonici cvijeća u jednom supermarketu, rečeno je da otiđe sama ili će dobiti otkaz. Razlog njezina otpuštanja -poklanjanje djelomično uvenulog cvijeća koje je bilo namijenjeno za smeće.

Pročitajte i ovo Snimka potjere za napadačem u Londonu Ubio 13-godišnjeg dječaka VIDEO Objavljena snimka potjere za napadačem u Londonu: "Ulazi ljudima u vrtove! Zaključajte vrata!" Muškarac s mačetom Oglasio se gradonačelnik VIDEO Objavljena jeziva snimka užasa u Londonu: U napadu mačetom ubijen 13-godišnjak, ranjeno još nekoliko ljudi

Problem je započeo kada je jedna klijentica htjela kupiti cvijeće kojem je prošao rok trajanja.

- Gospođa je redovit kupac i bila je uzrujana kada sam joj rekla da moram cvijeće baciti u smeće. To je inače standardna procedura, ali ona je jako željela to cvijeće jer joj je odgovaralo sa ostalim cvijećem koje je kupila. Maknula sam cijenu i dala joj. Ionako bi to cvijeće samo bacili u smeće, rekla je Mary Whitner.

Nakon događaja, drugi zaposlenik koji je vido što se dogodila, prijavio ju je šefu. Kaže kako jo je šef rekao da mora sama dati otkaz ili će ga dobiti. Mary Whitner trebala je otići u mirovinu za tri dana, ali se nadala da će ostati još raditi i nakon umirovljenje.

- Tretiraju me kao da sam nešto ukrala. Bilo je to uvenulo cvijeće, a dala sam ga mušteriji koja često ovdje svraća, rekla je razočarana Mary Whitner.

Mušterija koja je cvijeće uzela, Tricia Skinner, 54, iznenađena njihovim postupcima, poslala je pismo njezinim šefovima zahtjevajući da ju vrate na posao.

- Mary je jedna od najpoštenijih ljudi na svijetu koje znam. Strašno je to što joj rade i to zbog uvenulog cvijeća, rekla je Tricia Skinner.

I ostali zaposlenici supermarketa podržali su Mary i potpisalai peticiju za njezin povratak na posao.

Glasnogovornik poduzeća za koji radi, nije htio komentirati cijeli slučaj, braneći se politikom tvrtke koja mu nalaže da ne razgovara o zaposlenicima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene