Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatan ulov

VIDEO Iz Jadrana na poseban način izvukli neman od gotovo 200 kg: "Osjetili smo adrenalin, strah i da je nešto ogromno"

Jadranska obala kod Budve, ilustracija
Jadranska obala kod Budve, ilustracija Foto: Zvonimir Barisin/Cropix
Ribolovac iz Crne Gore, Rajko Bojanović, sa svojim prijateljima ulovio je u Jadranu kod Budve modrulja od gotovo dvije stotine kilograma.

Nevjerojatnim ulovom pohvalio se ribolovac iz Crne Gore, Rajko Bojanović, koji je sa svojim prijateljima izvadio pravu neman iz Jadrana. Riječ je o plavom morskom psu odnosno modrulju od gotovo dvije stotine kilograma. I taj će primjerak zbog svoje impozantnosti krasiti Prirodoslovni muzej Crne Gore.

Bojanović je otišao na pecanje s prijateljem i služili su se "plivajućom" metodom, koja podrazumijeva bacanje do 30 do 40 udica na živi mamac. Bacali su udicu sedam-osam milja daleko od obale, na 150-200 metara dubine.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..."

"Mamac smo ostavili taj cijeli dan, a došli smo sutradan da ih pokupimo. Vidjeli smo da je mrtvi morski pas bio zapetljan. Pokušali smo ga ubaciti u brod, ali nismo mogli sami", ispričao je Rajko za Prva.rs i dodao:

"Osjetili smo adrenalin, strah. Osjetili smo da je nešto ogromno. Međutim, s obzirom da je riba bila mrtva, nije bio toliki strah koliko je prisutan kada je živa."

Kako je rekao istraživač pripravnik s Biološkog fakulteta, Đorđe Gajić, modrulj od 200 kilograma koji je ulovljen u Jadranu kod Budve nije ni malo opasan za ljude.

"Nije ni jedina vrsta morskog psa koju možemo vidjeti u Jadranu. Plavi morski pas nije opasan. U posljednjih 100 godina dogodilo se možda desetak napada koji se mogu pripisati toj vrsti. Od toga, jedan je bio u Mediteranu. Bezopasan je i rijetko prilazi obali, živi u otvorenom moru. Ujedno je i zaštićena vrsta. U Hrvatskoj se to poštuje, a u Crnoj Gori još ne", objasnio je Gajić za Prva.rs.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene