Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Jeziva prijetnja Medvedeva: "Svaki rat može brzo završiti - sporazumom ili nuklearnim oružjem"

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Nova prijetnja nuklearnim oružjem stigla je iz Moskve.

"Svaki se rat može brzo okončati - potpisivanjem mirovnog sporazuma ili uporabom nuklearnog oružja", rekao je u srijedu Dmitrij Medvedev, zamjenik čelnika Vijeća sigurnosti i bivši ruski predsjednik.

U intervjuu za rusku državnu novinsku agenciju TASS dodao je da je Japan kapitulirao nakon što je SAD bacio nuklearne bombe na gradove Hirošimu i Nagasaki.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko - 2 Aleksej Avramenko Novi šok za Putinova saveznika: Iznenada umro Lukašenkov ministar (47), sve je obavijeno misterijem

"Općenito, svaki rat, pa i svjetski, može se vrlo brzo završiti. Ili se potpiše mirovni sporazum ili napravite ono što su Amerikanci napravili 1945. godine, kada su upotrijebili nuklearno oružje i bombardirali dva japanska grada. Japanska vojska tada je ograničila vojnu kampanju. Cijena su bili životi gotovo 300.000 civila", dodao je.

Pročitajte i ovo Vlak naletio na automobil u Velikom Trojstvu Prometna nesreća Policija objavila detalje naleta putničkog vlaka, vozač automobila je bio pijan

"Što se tiče ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, ona će biti gotova za nekoliko dana ako NATO prestane opskrbljivati Kijev oružjem", istaknuo je Medvedev i rusku vojsku nazvao junačkom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene