Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popis želja

Dirnula svijet: Djevojčica (6) uskoro će oslijepiti, evo što sve želi vidjeti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šestogodišnja djevojčica koja pati od degenerativne bolesti oka sastavila je popis stvari koje bi voljela vidjeti prije nego oslijepi.

Molly Bent, iz Manchestera u Velikoj Britaniji, rođena je s normalnim vidom, ali prije godinu dana joj je dijagnosticiran Retinitis pigmentosa. Bolest je to za koju nema lijeka, a uzrokuje progresivan gubitak vida, piše The Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija nasilja SAD i Velika Britanija žestoko napali Jemen, hutisti odmah izveli novi udar Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Njezini roditelji Eve i Chris prvo su primijetili da Molly ima problema s vidom kad se počela boriti s čitanjem domaće zadaće i gledanjem televizije, nakon što je krenula u školu.

'Iako moj brat ima to stanje, a imali su ga i nekolik mojih ujaka, nikada nisam mislila da bi Molly to mogla naslijediti, jer su nam rekli da tu bolest nasljeđuju samo dječaci', rekla je Eve.

FOTO Slijepi pastir Mate osmero djece prehranjuje čuvanjem ovaca

'Kada smo dobili dijagnozu, bio nam je to veliki šok. Ne znamo točno kada će Molly oslijepiti, ali čini nam se da je vid sve slabiji svaki put kada odemo na pregled. Nedavno nam je rekla da svi koji stoje malo dalje od nje, izgledaju kao magloviti medvjedići. Također ima noćno slijepilo i često pada jer sve slabije vidi', dodaje majka Eve.

Cijela obitelj želi djevojčici stvoriti što ljepša vizualna sjećanja, a ona ima popis stvari koje želi vidjeti prije nego potpuno oslijepi. 'Znam da joj neću moći priuštiti pola toga što se nalazi na listi, ali mogu pokušati', rekla je Eve.

Da bi Molly mogla doživjeti što više, roditelji su počeli prikupljati novac, i do sada su skupili oko 34.000 funti.

Molly želi vidjeti:

Disney

London

Kraljievsku palaču

Prirodoslovni muzej

Blackpool

Škotsku

Akvarij

Safari park

Legoland

Plažu

Muzeje

Kazališta

Koncerte

Australiju

Nogometnu utakmicu

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene