Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje nikad nije vidio

FOTO Slijepi pastir Mate osmero djece prehranjuje čuvanjem ovaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mate Zoko (33) je ostao slijep u prometnoj nesreći prije tri i pol godine. Gubitak vida nije ga spriječio da i danas pili drva i radi na zemlji.

Mate Zoko, 33-godišnjak iz sela Dugobabe u Zagori ostao je slijep u prometnoj nesreći koja se dogodila prije tri i pol godine. Otac je osmero djece, od kojih dvoje nikad nije vidio. Obitelj prehranjuje čuvanjem ovaca u čemu mu od nesreće pomaže upravo njegov podmladak i njemačka ovčarka Rea, pišu 24sata.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje

Gubitak vida Matu nije spriječio da i danas pila drva za ogrjev i radi na zemlji. 'Djeca su mi dobra, pomažu oko kuće, kupe granje za ogrjev, brinu se sa mnom oko naših devet ovaca. A kad naprave kakav nestašluk, samo se umire i čekaju da prođem pokraj njih da im ne bih prigovorio', rekao je Mate koji sa suprugom Željkom živi u tek 45 četvornih metara.

Dirljiva priča o prijateljstvu malene Anike i policajca osvojila regiju!

Nakon nesreće u kojoj mu je prekinut živac od očiju do centra za vid u mozgu Mate je bio na 20 operacija, ali zahvat kojim bi opet progledao u Hrvatskoj se ne izvodi.

Prijatelj je Mati dogovorio pregled i osigurao smještaj u New Yorku gdje bi stručnjaci trebali provjeriti ima li šanse za povratak vida, a sada pokušava naći i novac za skupi put.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene