Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježala u Veliku Britaniju

Drama na granici: Djevojčica (16) poginula u pokušaju da se popne na kamion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski policajci rastegnuti su do točke pucanja konstantnim nasiljem koje izbija između imigranata koji iz Francuske žele prijeći u Veliku Britaniju u gradu Calaisu.

Bande imigranata, često na stotine sudionika odjednom, konstantno se napadaju i bore za najbolju rutu do luke iz koje bi trajektom prešli u Veliku Britaniju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

To često ima tragične posljedice pa francuska policija traži odobrenje za korištenje pravog streljiva umjesto gumenih metaka, kako bi se zaštitili. Najnasilniji su sukobi između Etiopljana i Eritrejaca.

Policija uhitila tinejdžerke koje su se spremale za džihad u Siriji

Samo nekoliko sati nakon što je francuska policija jedva uspjela razdvojiti 200-tinjak imigranata u žestokom sukobu, poginula je 16-godišnja djevojčica iz Etiopije. Nju je udario automobil dok se pokušavala popeti na kamion koji je išao prema Engleskoj.

Njezina smrt je treća u tri tjedna i samo naglašava činjenicu da su imigranti spremni riskirati bijeg prema Ujedinjenom kraljevstvu i po cijenu života, prenosi Daily Mail.

Djevojčica je u imigrantskom kampu bila poznata samo kao Saba i iz Afrike koja je stigla do Calaisa bez obitelji. U Calaisu je bila, vjeruje se, nekoliko tjedana te je tražila priliku za bijeg u Britaniju.

Automobil koji ju je udario izbjegavao je drugu skupinu imigranata, a policija ističe kako je riječ o nesretnom slučaju te da neće biti poduzete nikakve mjere protiv vozača.

Saba je u naletu automobila zadobila teške ozljede opasne po život, a nekoliko sati kasnije umrla je u obližnjoj bolnici.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene