Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proturječne informacije

Direktor CIA-e: Obama nije vidio kada su ubili Osamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor CIA- Leon Panetta kazao je kako očekuje da će se fotografije mrtvog Osame bin Ladena ipak objaviti.

Panetta je ipak naglasio kako posljednju riječ ipak ima Bijela kuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške' Slika nije dostupna Pentagon objavio zaplijenjene snimke VIDEO: Bin Laden u skrovištu gleda samog sebe

U intervjuu za PBS Panetta opovrgava informaciju da je predsjednik Obama u realnom vremenu gledao hvatanje Osame, kao i  trenutak kad su ga marinci ubili. Kazao je da su obavještajne službe neko vrijeme sumnjale da se Osama skriva u kući no to nisu mogli dokazati jer ga satelitske snimke nikad nisu snimile.

>> FOTO: Obama kamenog lica pratio akciju

>> 'Znam bin Ladenovog ubojicu i znam da o tome nikad neće progovoriti'

>> Sin Osame bin Ladena: Poticao nas je na samoubilačke misije

'Bez potpune sigurnosti da je Osama tamo, slanje trupa SEAL-a u Pakistan bi bilo jako riskantno i njihove vlasti bi se razljutile zbog našeg uplitanja. Isto tako, pakistanske vlasti su mogle poslati svoje ljude na jedinice SEAL-a', kazao je Panetta. Ističe kako Osama vjerojatno nije imao vremena za bilo kakve posljednje riječi jer se sve dogodilo u djeliću sekunde.

'Bin Laden je napravio određene prijeteće pokrete koji su našim momcima predstavljali prijetnju. I zato su pucali. Da je bin Laden digao ruke u znak predaje marinci bi ga samo zarobili, no on to nije učinio. Ali imali su sve ovlasti da ga ubiju', ponovio je Panetta. Također, Leon Panetta je američkim medijima potvrdio kako su se tijekom istrage koristili tehnikom mučenja zvanom 'waterboarding' u kojoj se imobiliziranog ispitanika polijeva velikim količinama vode te ovaj ima osjećaj da se davi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene