Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjerski napad

Devetnaest ubijenih u crkvi u Nigeriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružane osobe ušle su u evangelistički hram u središnjoj Nigeriji te ubile svećenika i 18 vjernika.

Nepoznati naoružani muškarci napali su u državi Kogi crkvu Deeper Life u vrijeme mise. Ubili su 15 osoba na licu mjesta, među njima pastora, a četiri su osobe kasnije podlegle ozljedama, objavile su vlasti.

Pročitajte i ovo Otac prisiljavao svoga sina da trči po traci usprkos opetovanim padovima - 3 Preminuo u bolnici UZNEMIRUJUĆI VIDEO Otac optužen za ubojstvo: Tjerao sina (6) da vježba do iznemoglosti jer je predebeo, objavljena mučna snimka Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu

>> Nigerija: Oteta četiri stranca, ubijena dva mornara

Nadbiskup Abuje, msgr. John Onaiyekan, rekao je za Radio Vatikan kako drži da se ne radi o muslimanskom progonu kršćana, već da je jedina logika islamističke skupine Boko Haram želja da zavade kršćane i muslimane te izazovu opći kaos.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad u Kogi, no Boko Haram je preuzeo odgovornost za desetke ranijih napada na crkve na sjeveru i u središnjoj Nigeriji te za stotine mrtvih.

U videosnimci objavljenoj u subotu, navodni vođa Boko Harama, Abubakar Shekau, nazvao je je američkog predsjednika Baracka Obamu 'teroristom' nakon odluke Washingtona da ga stavi na crni antiteroristički popis Sjedinjenih Država. U istoj snimci vođa je pozvao nigerijskog predsjednika Goodlucka Jonathana da podnese ostavku i preobrati se na islam.

Nigerija, najnaseljenija afrička zemlja, podijeljena je između uglavnom muslimanskog sjevera i većinski kršćanskog juga. U lipnju je predsjednik Jonathan optužio Boko Haram za napade na crkve radi izazivanja krize i destabiliziranja vlade. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene