Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To bi bio kraj EU!'

Desničarske europske stranke tražit će referendum o ulasku Turske u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko desničarskih stranaka zaključilo je svoj dvodnevni skup u subotu u Beču najavom da će tražiti sveeuropski referendum protiv turskog članstva u Europskoj uniji.

Čelnik austrijske Slobodarske stranke objavio je taj cilj nakon razgovora s kolegama iz desničarskih stranaka Belgije, Slovačke, Italije, Danske i Švedske kojima je tema bila 'Stanje EU-a nakon Lisabonskog sporazuma'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON PROSVJEDA PODRŠKE U Beogradu osvanuo mural posvećen Putinu: ''Bratu'' društvo pravi četnički vođa Slika nije dostupna Napeto diljem SAD-a Zbog mogućih prosvjeda Trumpovih pristaša brojne države aktivirale Nacionalnu gardu: "Pripremamo se za svaki scenarij"

Strache je na konferenciji za tisak rekao da je potrebna bolja koordinacija kao bi se suprotstavilo 'krivim razvojima'.

On je upozorio da bi Europa krenula 'dramatično pogrešnim putem' ako se 'neeuropske zemlje' prihvate u EU.

'To bi bio kraj Europske unije. Bio bi to početak euro-azijske-afričke unije koja je potpuno suprotna europskom mirovnom projektu i stoga se ne smije dopustiti da se dogodi', izjavio je austrijski desničarski političar.

Po Lisabonskom sporazumu koji je stupio na snagu 1. prosinca prošle godine po prvi puta je predviđena mogućnost sazivanja sveeuropskih referenduma o određenim pitanjima no modaliteti za sazivanje takvih glasovanja još nisu utvrđeni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene