Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Grčkoj

Deseci uhićenih zbog požara: ''Piromansko smeće, ološ, počinili ste zločin, nećete se izvući!''

Požari u Grčkoj - 2
Požari u Grčkoj - 2 Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija Požari u Grčkoj - 3 Požari u Grčkoj - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Požari u Grčkoj - 2 Požari u Grčkoj - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Požari u Grčkoj - 4 Požari u Grčkoj - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Požari u Grčkoj - 1 Požari u Grčkoj - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +9 Požari u Grčkoj - 4 Galerija 1/14 >>
U stravičnim požarima u Grčkoj poginulo je najmanje 20 ljudi. Policija je uhitila desetke osoba koje se sumnjiči za podmetanje požara.

"Nećete se izvući, pronaći ćemo vas, odgovarat ćete'', poručio je ministar civilne zaštite Vassilis Kikilias nako što je policija uhitila 79 ljudi zbog sumnje u podmetanje požara koji su poharali Grčku.

Kazao je da je bilo nekoliko pokušaja piromana da izazovu nove požare na planini Parnitha, sjeverozapadno od Atene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Specijalna vojna operacija VIDEO Pogledajte bizarnu snimku koja je otvorila pitanje koje muči mnoge: "Putin odlikuje svog dvojnika"

"Vi činite zločin protiv zemlje... Piromansko smeće, ološ, podmeće požare koji prijete šumama, imovini i, ponajviše, ljudskim životima", rekao je Kikilias tijekom hitnog brifinga u četvrtak koji je prenosila televizija, piše BBC.

Ljeti su požari česti u Grčkoj i znanstvenici su povezali sve veću učestalost i intenzitet ekstremnih vremenskih događaja, uključujući toplinske valove, s klimatskim promjenama.

Stefan Doerr, koji vodi Centar za istraživanje šumskih požara na Sveučilištu Swansea, upozorio je da zbog vrućeg vremena ili lošeg upravljanja vegetacijom i u slučaju podmetanja požara može doći do njegova bržeg i lakšeg razbuktavanja te se može pretvoriti u veliki šumski požar.

Policija i grčka obavještajna služba EYP istražuju incidente, a Vladin glasnogovornik Pavlos Marinakis rekao je grčkoj javnoj radioteleviziji ERT da je od 140 uhićenja povezanih sa šumskim požarom, 79 bilo povezano s podmetanjem požara.

Pročitajte i ovo Ilustracija Start s debelim minusom Toj smo djeci svi pucali u noge odmah nakon poroda: "Prestravljeni tamnoputi dječačić nije primijetio moje suze..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusi tvrde da su zaustavili veliki napad na Krim: ''Uništili smo desetke ukrajinskih dronova''

Stotine vatrogasaca diljem Grčke bore se sa smrtonosnim šumskim požarima.

Velika fronta požara koja je izbila u subotu u blizini lučkog grada Alexandroupolisa postala je najveća zabilježena u EU-u, rekao je europski povjerenik Janez Lenarčič.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene