Obavijesti Video Pretražite Navigacija
haraju požari

Strava u Grčkoj: U šumi pronađeno 18 izgorjelih ljudskih tijela

Požari u Grčkoj - 4
Požari u Grčkoj - 4 Foto: Afp
Velika tragedija u Grčkoj kojom haraju požari: u šumi je pronađeno 18 pougljenjenih tijela, a pretpostavlja se da je riječ o migrantima.

Grčkom haraju požari, a u šumi Dadija u regiji Euros pronađeno je najmanje 18 izgorjelih ljudskih tijela. Pretpostavlja se kako je riječ o migrantima jer nema službenih dojava o nestalim osobama na tom području. 

Prema informacijama, mrtvi su pronađeni u dvjema skupinama, a očevid se nastavlja. Prema riječima predstavnika vatrogasne službe Giannisa Artopiorosa, istražuje se mogućnost da su ilegalno ušli u zemlju.

Požar u šumi Dadia izbio je u ponedjeljak u podne, a vatrogasne snage pokušavaju ga suzbiti prije nego što se proširi, javlja portal Protothema

Nekoliko zajednica u široj regiji Euros, blizu granice s Turskom, evakuirano je dok su vlasti upozorile da će rizik od izbijanja novih požara i dalje biti visok u narednih nekoliko dana.

"Bilo je poput rata, kao da je bomba eksplodirala"

Bolnički pacijenti evakuirani su i premješteni na trajekt u grčkoj luci Aleksandrupoliju u utorak kako bi ih se sklonilo od požara koji se nekontrolirano širi četvrti dan zaredom dok novi toplinski val pogađa jug Europe.

Trajekt u Aleksandrupoliju na sjeveroistoku Grčke pretvoren je u privremenu bolnicu nakon što je 65 pacijenata, uključujući novorođenčad, evakuirano iz sveučilišne bolnice u ranim jutarnjim satima.

Vozila hitne pomoći su pacijente također premjestile iz obližnje klinike.

Stariji pacijenti leže na madracima postavljenima na podu kantine, bolničari pomažu osobama na nosilima, a žena drži muškarca koji se odmara na kauču dok u ruku prima infuziju.

"Radim ovdje 27 godina, nikada nisam vidio ništa poput ovoga", rekao je medicinski tehničar Nikos Giokcidis.

"Posvuda nosila, pacijenti ovdje, infuzija tamo ... bilo je to poput rata, kao da je bomba eksplodirala", dodao je.

Spaljeno tijelo muškarca, za kojeg se vjeruje da je bio migrant, pronađeno je u ruralnom području blizu Aleksandrupolija u ponedjeljak, rekao je dužnosnik lokalne policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene