Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže sigurnost

Crnoj Gori ukrajinske izbjeglice su 'turisti'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od izbijanja ukrajinske krize porastao je broj turista iz Ukrajine u Crnoj Gori.

Prema podacima MONSTATA, u ožujku prošle godine, u Crnoj Gori boravilo je 88 Ukrajinaca, a ovog ožujka brojka je povećana na 182, pišu Vijesti.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

Iako ih crnogorska administracija bilježi kao 'turiste', navodno je riječ o ljudima koji su izbjegli iz domovine zbog nemira.

'Većinom je riječ o članovima bogatijih obitelji koji su došli u Crnu Goru da bi se zaštitili od svih događaja u Ukrajini. Mnogi od njih kod nas su boravili i tijekom travnja, a ukoliko se situacija ne smiri možda će i produžiti boravak', kazao je jedan hotelijer koji je želio ostati anoniman.

Rastu napetosti: NATO će morati trajno rasporediti snage na istoku Europe

Podaci MONSTATA pokazuju i da turisti iz Ukrajine ostvaruju daleko veći broj noćenja. U ožujku prošle godine ostvarili su 695 noćenja, odnosno boravili su u prosjeku 7,8 dana. U istom mjesecu ove godine 182 Ukrajinca imala su 2081 noćenje, odnosno boravili su u prosjeku 11,4 dana u Crnoj Gori. Dok je broj turista iz Ukrajine porastao, Rusi bilježe manji broj dolazaka.

Broj turista iz Rusije u ožujku je iznosio 1885 što je 27 manje nego u istom razdoblju prošle godine. No, ostvarili su 15.593 noćenja ili 3800 više nego u istom razdoblju lani.

Prema crnogorskom Zakonu o strancima, turisti mogu boraviti u državi do 90 dana u roku od šest mjeseci. Stranci mogu boraviti i duže od 90 dana, ali im treba dozvola Ministarstva unutrašnjih poslova. (Agencija VLM)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene