Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Crna Gora: Privedeno 28 prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska policija priopćila je da su tijekom prosvjeda protiv crnogorskog priznanja Kosova ozlijeđene 34 osobe, od kojih 23 policajca i 11 građana, te da je tijekom noći privela na ispitivanje 28 osoba.

Policija je najavila i nova uhićenja nakon pregleda videosnimaka.

Pročitajte i ovo Neredi na Kosovu Osudili nerede Iz KFOR-a objavili koliko je vojnika ozlijeđeno u sukobima na Kosovu, novi prosvjedi očekuju se i u utorak Marija Zaharova Napetost na vrhuncu Rusija okrivila EU i SAD za nerede na Kosovu, Zaharova: "Zapadni posrednici prekasno su se sjetili..."

Oporbene stranke iz srpskog bloka u crnogorskom parlamentu organizirale su u Podgorici prosvjed povodom odluke crnogorske vlade o priznanju neovisnosti Kosova.

Oni su u vatrenim govorima ustvrdili da je odluka crnogorske vlade o priznanju neovisnosti Kosova donesena protivno volji većine građana Crne Gore i zatražili od premijera Mile Đukanovića da ju u roku od tri dana povuče, a da predsjednik Filip Vujanović raspiše referendum kako bi se građani izjasnili o toj odluci ili da organizira izvanredne parlamentarne izbore koji bi se održali do kraja ove godine.

>> VIDEO: Neredi u Podgorici, najmanje 34 ozljeđena

Čelnik Srpske liste Andrija Mandić najavio je u prostorijama parlamenta štrajk glađu do dobivanja odgovora, a kako mu policija nije dopustila ulazak u zgradu, on je objavio štrajk glađu boraveći u svom automobilu parkiranom ispred Skupštine.

Prosvjed se na samom kraju pretvorio u rušilačke demonstracije, a došlo je i do sukoba policije i prosvjednika u kojima je, uz ostalo, stradalo i nekoliko novinarskih ekipa. Sukobi su počeli kada je skupina prosvjednika probila zaštitnu ogradu i počela gađati kamenjem i bocama zgradu parlamenta i policajce koji su ju osiguravali.

Predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić zakazao je za utorak popodne sjednicu čelništva parlamenta povodom sinoćnjih nereda u Podgorici i pokušaja napada na zgradu parlamenta.

Iz policijske uprave je priopćeno da neće dopustiti održavanje oporbenog skupa najavljenog za četvrtak 'zbog rušilačkog ponašanja na sinoćnjem prosvjedu, koje je prouzročilo tjelesne ozljede više osoba i materijalnu štetu'.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova i javne uprave Jusuf Kalamperović rekao je u utorak da svatko ima pravo na prosvjede, ali ne i na rušilačke demonstracije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene