Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događalo od 1992.-1995.

SKIDA se oznaka TOP SECRET: CIA objavljuje dokumente o BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki mediji pišu kako će se objaviti 300 novih obavještajnih dokumenata o BiH koje je CIA prikupila u vremenskom razdoblju od 1992. do 1995.

Bivši američki predsjednik Bill Clinton dokumente bi trebao ppredočiti javnosti 1. listopada u sjedištu svoje fondacije u New Yorku, piše Arkansas News.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Osim Clintona, na događaju će sudjelovati bivša državna tajnica SAD-a Madeleine Albright, Wesley Clark, bivši zapovjednik NATO-a za Europu, Sandy Berger, bivši Clintonov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Leon Fuerth, bivši Goreov savjetnik za nacionalnu sigurnost i bivši izvršni direktor CIA-e za obavještajne podatke John Gannon.

>>Hrvatska umiješanost u rat u BiH kroz haške presude

Oni će sudjelovati na simpoziju 'Bosna, obavještajni podaci i Clintonovo predsjedavanje', na kojem će se razgovarati o ratu na Balkanu i ulozi obavještajnih službi u informiranju visokorangiranih političara.

Na simpoziju će biti govora o ulozi Clintona i njegove administracije o zaustavljanju krvoprolića u zemljama bivše Jugoslavije, s posebnim osvrtom na BiH.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene