Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez optužio CNN da su fašisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez optužio je televizijsku postaju CNN da je fašistička, kazavši kako misli da bi "direktor te američke televizije mogao biti i sam Hitler".

Chavez je CNN optužio da je u svojem programu, prije današnjeg referenduma o ustavnim promjenama u Venezueli, pozvao na "njegovo ubojstvo".

Pročitajte i ovo Venezuela, vojnici (Foto: Schneyder MENDOZA / AFP) Oko crnog zlata Izbjegnut novi rat u svijetu: "Nećemo koristiti silu ni pod kojim okolnostima" Slika nije dostupna U autu s kišobranom VIDEO: Gadafijevo obraćanje narodu

Tijekom konferencije za novinare Chavez je prikazao sporni prilog, prikazan prije nekoliko dana, čija je tema bila diplomatska kriza između Venezuele i Kolumbije. Na ekranu je prikazana Chavezova fotografija uz napis "Tko ga je ubio?".

"Tko bi tu povjerovao da je riječ o pogreški", ocijenio je Chavez, optuživši Sjedinjene Države da vode "svjetsku medijsku tiraniju kako bi nametnule svoju ideologiju cijelom svijetu" te je najavio kako će protiv CNN-a podići sudsku tužbu.

Uprava CNN-a, koja se ispričala zbog incidenta, objasnila je kako se sporni napis odnosio na smrt jednog igrača američkog nogometa te da je zabunom, odnosno tehničkom greškom 'uletio' u reportažu o Chavezu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene