Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unakrsni napadi

VIDEO/FOTO Burna noć u Rusiji i Ukrajini: Rusi izveli napad dronovima i projektilima, nisu dugo čekali na odgovor

Aktualno Galerija Posljedice napada na Harkiv - 1 Posljedice napada na Harkiv - 1 Foto: Reuters Posljedice napada na Harkiv - 2 Posljedice napada na Harkiv - 2 Foto: Reuters Posljedice napada na Harkiv - 3 Posljedice napada na Harkiv - 3 Foto: Reuters Posljedice napada na Harkiv - 4 Posljedice napada na Harkiv - 4 Foto: Reuters +1 Posljedice napada na Harkiv - 5 Galerija 1/6 >>
Ukrajina i Rusija su tijekom noći izmijenile paljbu.

Ukrajina je uništila svih 10 bespilotnih letjelica kojima je Rusija izvela noćni napad na regiju Harkiv. Glasnogovornik ukrajinskog zrakoplovstva Ilija Jevlaš izjavio je da je Rusija u napadu na Harkiv vjerojatno koristila i projektile, izvijestio je Reuters.

U napadu je pogođena i infrastrukturu i stambena područja, rekao je guverner Harkiva Oleh Sinehubov te dodao da je vatra zahvatila tri stambena objekta, a da ih je još desetak oštećeno. Na fotografijama koje je objavio može se vidjeti plamen koji u tamno nebo izbija iz uništene zgrade.

Pročitajte i ovo Novac, plaća Objavljeni podaci Imate li toliko? Ovo je prosječna plaća u Zagrebu, a objavljeno i koje je zanimanje najplaćenije

Dvije osobe, uključujući jedno 11-godišnje dijete, su ozlijeđene i pružena im je medicinska pomoć, izvijestio je guverner.

Rusija poriče optužbe da napada civile te tvrdi da se radi o legitimnim udarima na vojnu, energetsku i transportnu infrastrukturu Ukrajine.

Ukrajina pogodila rusku rafineriju

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin objavio je da su ruske protuzračne snage presrele bespilotnu letjelicu južno od Moskve i da nije bilo ozlijeđenih niti materijalne štete.

Ministarstvo obrane Rusije izvijestilo je na Telegramu da je iznad Moskve te dvaju regija koje graniče sa Ukrajinom tijekom noći uništeno pet ukrajinskih dronova.

Pročitajte i ovo Poruka na belgijskoj televiziji U Belgiji Prekinut televizijski program uoči Eurosonga: Na ekranima se pojavila znakovita poruka

Ukrajinski dron pogodio je rafineriju nafte u ruskoj oblasti Kaluga, javila je u novinska agencija RIA, pozivajući se na izvore hitnih službi. Izgorjela su tri kontejnera s dizel gorivom i jedan s loživim uljem. Guverner Vladislav Šapša rekao je da je požar odmah ugašen.

Napadi dronova na rusku energetsku strukturu su posljednjih nekoliko mjeseci česti. Ukrajina uništavanjem ruske vojne, transportne i energetske infrastrukture pokušava obuzdati rusku agresiju na bojišnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene