Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vladu srušio ljubavni trokut

Češki premijer zbog fatalne pomoćnice PODNIO OSTAVKU!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petr Nečas je podnio ostavku na mjesto češkog premijera. Vladu mu je zatresla ljubavno-korupcijska afera u kojoj je njegova navodna ljubavnica uhićena zbog korupcije i špijuniranja njegove supruge.

Češki premijer Petr Nečas objavio je danas oko 18 sati da podnosi ostavku zbog korupcijsko-ljubavne afere koja je prije nekoliko dana počela drmati njegovu vladu. Njegov odlazak s čela vlade znači da je i cijeli kabinet podnio ostavku.

Pročitajte i ovo Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara? Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Nečas je ranije danas rekao kako je predsjednik Češke Republike Miloš Zeman 'nesklon' održavanju prijevremenih izbora kao izlaz iz sadašnje političke krize.

>> Sve zbog FATALNE predstojnice ureda: Češki premijer Nečas podnosi ostavku! PADA VLADA!

'Dugo smo i pozorno razgovarali o svim mogućim varijantama', rekao je Nečas koji, osim ostavke na premijersku dužnost, napušta i kormilo svoje stranke.

Predstojnik ureda predsjednika Zemana rekao je novinarima da su prijevremeni izbori 'zadnja opcija'. Zeman je nedavno izjavio kako bi želio da se, radi štednje, parlamentarni izbori održe istodobno s izborima za Europski parlament 24. i 25. svibnja 2014.

Nečas je u nedjelju priznao odgovornost za politički korupcijski skandal i zloporabu ovlasti svoje suradnice Jane Nagyove, lijepe plavuše koju tabloidi nazivaju njegovom intimnom prijateljicom.

Nju je policija uhitila pod optužbom da je podmićivala neposlušne parlamentarne zastupnike čelnim pozicijama u javnim tvrtkama te da je protupravno angažirala vojnu tajnu službu na praćenju Nečasove supruge. Premijer je prije nekoliko dana objavio da se razvodi.

Nečas zagovara ostanak vladajuće trostranačke koalicije desnog centra do izbora u svibnju 2014., s novim premijerom kojega bi predložila njegova stranka. No, taj prijedlog mora poduprijeti najmanje 101 od 200 zastupnika donjeg doma parlamenta.

Oporbena ljevica zahtijeva prijevremene izbore u najkraćem roku. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene