Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikola Sandulović

Čelnika srpske oporbe pretukli pripadnici Tajne službe? Ostao je djelomično paraliziran, obitelj tvrdi da zna i zašto je napadnut

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Čelnik srpske oporbe Nikola Sandulović pretučen je početkom siječnja. Njegova obitelj tvrdi da su ga pretukli članovi Tajne službe te da je nakon napada ostao djelomično paraliziran. Traže da ga se prebaci u civilnu bolnicu.

Čelnik opozicije u Srbiji Nikola Sandulović pretučen je početkom siječnja nakon što se javno ispričao zbog srpske agresije nad Albancima tijekom rata na Kosovu (1998-1999), tvrdi njegova obitelj.

Navodno su ga pretukli članovi srpske Tajne službe dok je on bio u pritvoru, a njegova obitelj u četvrtak je objavila da je zbog napada ostao djelomično paraliziran. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Vikend je sve bliže, a minusi sve niže: Pogledajte što sve priprema zima za dane pred nama

U srijedu, nakon prvog obiteljskog posjeta, Sandulovićeva kćer Karla zatražila je da se njenog oca premjesti u državnu bolnicu iz vojne ustanove u kojoj je do tada bio.

"Komunicira, ali mu je u potpunosti paralizirana desna strana tijela. U kolicima je te je lošeg zdravstvenog stanja", prenio je odvjetnik Michael Polak priopćenje obitelji.

Obitelj također tvrdi da je Sandulović otrovan, ali odvjetnici nisu bili u mogućnosti te tvrdnje potvrditi sve dok ga ne liječe liječnici u državnoj bolnici.

Pročitajte i ovo Nestala djeca - 1 Za mnogima se još traga Pronađena trojica nestalih dječaka koji su na noge dignuli cijelu Hrvatsku: Jedan je opet nestao

Odvjetnik Polak prijavio je hitni slučaj UN-ovu Odboru protiv mučenja i traži da Sandulović, inače poznat kao glavni kritičar vodeće srpske stranke SNS-a te predsjednik Republikanske stranke u Srbiji, bude premješten u civilnu bolnicu.

Srpska vlada zamoljena je za komentar situacije, piše Guardian.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene