Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osobni razlozi

18 dana nakon izbora: Čelnica UKIP-a Diane James podnijela ostavku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica britanske antiimigracijske stranke UKIP-a Diane James objavila je u utorak da podnosi ostavku iz "osobnih i profesionalnih" razloga, osamnaest dana nakon izbora za nasljednicu Nigela Faragea.

"Postalo je jasno da nemam dovoljno autoriteta ni potporu svih mojih kolega, članova Europskog parlamenta i stranačkih čelnika kako bi provela promjene za koje mislim da su nužne i na kojima sam temeljila kampanju", poručila je James na Twitteru.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Diane James je za predsjednicu stranke izabrana 16. rujna, nakon povlačenja Nigela Faragea nekoliko dana nakon referenduma na kojemu je odlučeno o Brexitu. Farage se povukao uz obrazloženje da je "izvršio svoju zadaću".

Ostavka Diane James postavlja pitanje eventualnog povratka Faragea na tu dužnost, premda je on isključio takvu mogućnost.

"Ni za deset milijuna dolara", rekao je Farage za britansku agenciju Press Association.

Drugi nasljednik mogao bi biti Steven Woolfe, europski zastupnik koji je bio veliki favorit u izboru za predsjednika, ali je izbačen iz utrke jer je kandidaturu podnio sa 17 minuta zakašnjenja.

UKIP je treća politička snaga u Velikoj Britaniji pošto je osvojio glasove 3,8 milijuna Britanaca (12,6 posto glasova, ali samo jedno zastupničko mjesto) na parlamentarnim izborima u svibnju 2015. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene