452454
452454
452454
452454
452454

18 dana nakon izbora: Čelnica UKIP-a Diane James podnijela ostavku

  • , 05.10.2016., 06:51
  • Autor:
  • komentara

Predsjednica britanske antiimigracijske stranke UKIP-a Diane James objavila je u utorak da podnosi ostavku iz "osobnih i profesionalnih" razloga, osamnaest dana nakon izbora za nasljednicu Nigela Faragea.

 
 
 
 
Diane James (Foto: AFP)
Diane James (Foto: AFP)

"Postalo je jasno da nemam dovoljno autoriteta ni potporu svih mojih kolega, članova Europskog parlamenta i stranačkih čelnika kako bi provela promjene za koje mislim da su nužne i na kojima sam temeljila kampanju", poručila je James na Twitteru.

Diane James je za predsjednicu stranke izabrana 16. rujna, nakon povlačenja Nigela Faragea nekoliko dana nakon referenduma na kojemu je odlučeno o Brexitu. Farage se povukao uz obrazloženje da je "izvršio svoju zadaću".

Ostavka Diane James postavlja pitanje eventualnog povratka Faragea na tu dužnost, premda je on isključio takvu mogućnost.

"Ni za deset milijuna dolara", rekao je Farage za britansku agenciju Press Association.

Drugi nasljednik mogao bi biti Steven Woolfe, europski zastupnik koji je bio veliki favorit u izboru za predsjednika, ali je izbačen iz utrke jer je kandidaturu podnio sa 17 minuta zakašnjenja.

UKIP je treća politička snaga u Velikoj Britaniji pošto je osvojio glasove 3,8 milijuna Britanaca (12,6 posto glasova, ali samo jedno zastupničko mjesto) na parlamentarnim izborima u svibnju 2015. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se