Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalna anti LGBT kampanja

Ruski list: Kadirov skriva tajne logore za gay osobe diljem zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Homoseksualci su navodno zatočeni u koncentracijski logor u stilu zatvora u Rusiji. Vlasti su bile optužene za postavljanje nekoliko ''tajnih'' kampova u Čečeniji, gdje su ljudi bili mučeni ili ubijeni zbog svoje seksualnosti, izviještava Novoya Gazeta.

Ruski list temelji svoje izvješće na razgovorima s očevidcima i preživjelima koji tvrde da su uhićeni i zatočeni u jednom od tajnih zatvora u bivšem vojnom stožeru u gradu Argun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVEĆANJE PRAVA "Odluka je neustavna!": Japanski sud odlučio da se istospolni parovi ipak mogu vjenčati Slika nije dostupna Z GENERACIJA PRIDONIJELA Sve je veći broj Amerikanaca koji se izjašnjavaju kao pripadnici LGBT+ skupine

Bivši zatočenici su rekli kako su trpjeli ''strujne udare i nasilno ispitivanje'' dok drugi kažu da su zatočeni za otkupninu koju bi iznudili od strane njihovih obitelji.

Jedan odbjegli zatvorenik je tvrdio da je ucjenjivao čečensku policiju svaki mjesec prije nego što je bio zatvoren kako bi preživio.

Novoya Gazeta je izvijestio da su čečenski policajci uhvatili više od 100 muškaraca za koje se sumnja da su homoseksualci, a samo prošli tjedan ih je ubijeno troje.

Čečenski predsjednik Ramzan Kadirov, koji je ključni saveznik Vladimira Putina, je negirao optužbe tvrdeći ''da je nemoguće progoniti one koji nisu u toj republici”.

Čečenska Vlada je pretpostavila da nema gay osoba u njihovoj zemlji.

Kadyrov je teško optužen za kršenje ljudskih prava. On je doveo Islam do izražaja u Čečeniji u svakodnevnom životu, uključujući i otvaranje najveće europske džamije.

Skupine za ljudska prava optužili su sigurnosne snage kontrolirane od strane Kadirova za nestanake, mučenja i izvansudska smaknuća te kolektivno kažnjavanje obitelji osumnjičenih u njihovoj borbi s islamističkim pobunjenicima, piše Fox News.

Tanya Lokshina iz "Human Rights Watch" je rekla: „Za nekoliko tjedana, brutalna kampanja protiv LGBT osoba je provedena kroz Čečeniju.

„Dužnosnici policijske sigurnosne agencije, pod kontrolom nemilosrdnog šefa Čečenije, Ramzana Kadirova, su zatočili na desetke muškaraca pod sumnjom da su homoseksualci, te ih mučili i ponižavali.“

„Neki od njih nasilno su nestali. Drugi su se vratili u svoje obitelji jedva živi od batina. Najmanje trojica su navodno umrla odkad je ova brutalna kampanja počela.”

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene